Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

de Cris2711 in Torturi, 20 Apr 2013 | 7537 vizualizari

 

Aveam o sticla de vin an inceputa,si m-am gandit sa fac un tort cu crema de vin alb.A iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie Bourbon
  • 250 gr. faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de vin:
  • 4 mere
  • 1/2 l vin alb demisec
  • 200 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 budinci de vanilie Dr.Oetker
  • scortisoara
  • Frisca:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate:

Prepararea aluatului:

Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.

Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Cuptorul se praincalzeste la 170°.

Se framanta bine,iar cand s-a format un aluat se intinde in forma unsa.

Prepararea cremei de vin:

1.Intai se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de zahar,se caramelizeaza usor si se adauga merele rase si se calesc.

Cand este gata se lasa la racit.

2.Intr-o oala de marime mijlocie se pune vinul alb,la foc mic.

Se adauga zaharul vanilat,vanilia Bourbon,scortisoara si praful de la cele doua budinci (care se amesteca cu doua linguri de vin,pentru a nu face cocoloase,inainte de a fi introdus in oala).

Se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand se formeaza crema ca si o budinca,se adauga si merele caramelizate si se amesteca pana se omogenizeaza bine.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Apoi se pune crema peste aluat in forma,si se da la cuptor la 170° si se lasa circa 60 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa la racit .

Frisca:

A doua zi se face frisca din smantana lichida si intaritorul de frisca si putin zahar.

Se decoreaza deasupra cu cacao,ciocolata sau nuci macinate.

TIPS-URI

1

a se lasa o zi la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere şi cremă de zahăr ars