Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni

de deyutzky in Torturi, 8 Iul 2016 | 6010 vizualizari

 

Sa profitam de fructele de sezon, zic! :D 

 

INGREDIENTE

  • Blat(2 foi):
  • 270 g faina
  • 250 g zahar
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca. 200 g capsuni
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida rece de la frigider
  • 1 plic intaritor frisca
  • cateva capsuni intregi pentru decor
  • Sos de capsuni:
  • 160 g capsuni
  • 2 linguri de zahar sau dupa gust
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni:

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele treptat, apoi dam oala pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. 

Blat:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, ueiul si esenta de vanilie. Mixam bine pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi.

Intr-o tava cu inel detasabil(26cm) tapetata cu hartie de copt turnam prima compozitie, iar deasupra punem 100 g capsuni spalate, curatate si taiate cubulete. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. La fel procedam si cu cea de a 2-a foaie de blat. Lasam blaturile la racit.

Frisca lichida rece o mixam cu intaritorul, apoi o lasam la frigider pana cand asamblam tortul.

Sos de capsuni:

Intr-un vas pasam capsunile si le amestecam cu zaharul. Dam vasul pe foc si lasam amestecul sa fiarba cateva minute, pana cand sosul se ingroasa putin. Il lasam la racit.

Asamblare:

Pe un platou asezam primul blat, iar in jurul lui punem inelul detasabil. Insiropam blatul(amestecam apa cu esenta si zaharul), apoi turnam crema de vanilie si nivelam. 

Peste crema de vanilie punem al 2-lea blat pe care il insiropam, iar deasupra frisca mixata. 

Ornam cu capsunile intregi si cu sosul de capsuni.

Se pastreaza la frigider.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte