Sa profitam de fructele de sezon, zic! :D
Crema:
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele treptat, apoi dam oala pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, ueiul si esenta de vanilie. Mixam bine pana la omogenizare.
Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi.
Intr-o tava cu inel detasabil(26cm) tapetata cu hartie de copt turnam prima compozitie, iar deasupra punem 100 g capsuni spalate, curatate si taiate cubulete. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. La fel procedam si cu cea de a 2-a foaie de blat. Lasam blaturile la racit.
Frisca lichida rece o mixam cu intaritorul, apoi o lasam la frigider pana cand asamblam tortul.
Sos de capsuni:
Intr-un vas pasam capsunile si le amestecam cu zaharul. Dam vasul pe foc si lasam amestecul sa fiarba cateva minute, pana cand sosul se ingroasa putin. Il lasam la racit.
Asamblare:
Pe un platou asezam primul blat, iar in jurul lui punem inelul detasabil. Insiropam blatul(amestecam apa cu esenta si zaharul), apoi turnam crema de vanilie si nivelam.
Peste crema de vanilie punem al 2-lea blat pe care il insiropam, iar deasupra frisca mixata.
Ornam cu capsunile intregi si cu sosul de capsuni.
Se pastreaza la frigider.