Bunatati pentru colindatori
Crema :
Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua parti si o turnam in doua forme de tort cu acelasi diametru.
Dam formele la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii si se rumenesc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.
Scurgem compotul de ananas.
Insiropam blaturile cu zeama de la compot.
La bain-marie punem ciocolata alba si untul si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza.
Mixam crema de branza cu esenta de vanile si ciocolata topita, apoi adaugam iaurtul si omogenizam usor cu o lingura. Dam crema la rece, pana avem nevoie de ea.
Punem zaharul la foc, intr-o craticioara cu fund dublu. Cand zaharul a prins o culoare frumoasa, adaugam untul amestecam, apoi ananasul. Amestecam usor, apoi dam vasul jos de pe foc.
Asezam o bucata de blat insiropat pe un suport , punem cu un pos jumatate de crema, apoi jumatate din ananas, asezam blatul al doilea, restul de crema si restul de ananas. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.