Sincera sa fiu am pornit sa fac asa un desert simplu sa-i zicem un fel de chec si am ajuns la un tortulet delicios.....totalmente neintentionat ....dar noua ne-a placut ....reteta de blat ar da bine si la briose zic eu,asa ca daca va bate vre-un gand nu ezitati.....
Blatul este tare simplu de facut mixam ingredientele. Adica: ouale+zaharul+marmelada+untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit smantana lichida. Punem in vas de sticla 20/20 cm uns cu unt si tapetat cu faina si dam la cuptorul preincalzit 150 -160 grade cam 40 minute; incercam cu scobitoarea daca iese curata scoatem afara si lasam la racit. Eu am taiat blatul in doua si abia la sfarsit m-am gandit ca i-ar fi stat foarte bine in trei.
Crema:se curata merele si se taie cubulete si se stropesc cu sucul de lamaie. Punem apoi la foc mic pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pana se patrund merele si adaugam sucul de mar amestecat cu amidonul. Dam 2-3 clocote timp in care devine budinca adaugam scortisoara si lasam la racit.
Pentru ornat se amesteca frisca lichida cu pudingul de vanilie si 150 ml lapte rece,iar la sfarsit colorantul.
Se taie blatul cel mai bine in trei se insiropeaza cu sucul de mar se adauga crema de mar apoi se orneaza dupa preferinta.