Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata

de gabrielasfechis in Torturi, 5 Apr 2014 | 3366 vizualizari

 

Pentru zile relaxante si de vara sau daca doar ai pofta de ceva dulce, dar nu prea dulce :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 10 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • unt
  • hartie de copt
  • compot pentru insiropat
  • 250 ml lapte fiert si racit
  • Crema de lamaie Dr.Oetqer
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 portocala pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata:

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.

Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina. La final se adauga si cele 2 linguri de cacao si se amesteca de jos in sus pana devine maro toata compozitia.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tigaie Dry Cooker si se baga la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).

Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie si se insiropeaza cu zeama din compot.

Intr-un vas se pune laptele rece, de la frigider si se pune praful de crema de lamaie si se mixeaza la inceput la viteza mica pana se omogenizeaza si apoi 3 minute la viteza mare, la final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.

Se unge tortul cu crema si se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata, bezea si capsuni