sursa de inspiratie a fost blogul retete-dukan.ro
Se consuma in Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
Blat:
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: taratele de ovaz, laptele praf, scortisoara, indulcitorul si praful de copt. Punem si ouale si mixam bine pana la omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (diam de 26 cm) si turnam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pentru aprox 15-20 de minute. Se verifica cu o scobitoare apoi se lasa la racit.
Crema:
Hidratam gelatina in 100 ml apa rece.
Intr-un bol mixam quarkul impreuna cu indulcitorul si adaugam 3-4 linguri de cafea si scortisoara.
Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi peste quark si mixam pana la omogenizare.
Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, punem blatul in ea si il intepam din loc in loc cu o scobitoare si il insiropam cu cafea.
Turnam crema peste blat si dam tava la frigider pentru aproximativ 1 ora pana cand crema se intareste.
Intre timp pregatim jeleul: gelatina o hidratam in 100 ml apa rece pentru 5 minute si o dizolvam in cafeaua fierbinte.
Daca mai este nevoie se mai adauga indulcitor. Se lasa la racit dupa care se toarna peste crema din tava.
Se da la frigider pentru cateva ore pana cand se intareste si jeleul.