Va doresc un an mai bun, multa sanate, fericire si tot ce va doriti! LA MULTI ANI!
Ii multumesc Criss pentru sugestie ! este un diplomat delicios!
http://www.bucataras.ro/retete/15392/diplomat-cu-piscoturi.html`
Se pune gelatina intr-o ceascuta sa se umfle in zeama de la compoturi minim 10 minute.
Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, si la final laptele. Se pune la fiert la foc mic,si se amesteca in continuu pana se ingroasa si arata ca o smantana. Dupa ce e fiarta crema, am adaugat gelatina. intre timp am bautut albusurile, si le-am amestecat cu crema si le-am pus in frigider, amestecand din cand in cand sa nu se ingroase de tot, ci doar sa se raceasca!
Apoi pregatim o cratita pt a asambla tortul: se acopera cu o folie alimentara cratita, si pe fund,se adauga fructele dupa preferinta ... (imi pare rau ca am pus banane, s-au inegrit si au stricat tot aspectul ....!!!! )
Se trec piscoturile prin zeama de la compot, doar putin ca se inmoaie ! si se sfarma! se pun pe marginea cratitei ... sau dupa imaginatie
Se face frisca , si se amesca cu crema rece, dar aveti grija sa nu se intareasca, repet!
Se pune o parte din crema, fructe si se repeta pana se termina toate, si la final se acopera cu un strat de piscoturi!
Data vitoare am sa pun intre crema cate un rand de piscoturi !!!
Se acopera cu o folie deasupra si se pune la frigider de preferinta de seara pana dimineata . Apoi se se rastoarna pe un platou cu o miscare rapida .
Ar mai fi trebuit ornat tortul ..la indicatia sotului meu ..care zicea .."ca e dezbracat tortul "" =))).... dar sa fiu sincera mie mai mult imi place asa ! data viitoare poate !