m-am inspirat de pe blogul Retete ca la mama.
Albusurile se bat spuma tare cu sarea, se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza bine ,adaugam inca 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt fomam 3 cercuri identice. Se da tava al cuptor cca 1 ora pana se usuca bezeaua.
CREMA-laptele se pune la fiert cu pastaia de vanilie goala. Iar semintele se pun peste galbenusuri. Se adauga si cele 2 linguri de amidon peste galbenusuri, omogenizam si adaugam si cele 6 linguri de zahar
Cand laptele se infierbanta se ia pastaia de vanilie si se toarna incet peste galbenusuri, se amesteca si se pune cratita pe foc si se fierbe pana cand se ingroasa, amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se acopera cu folie alimentara direct pe suprafata cremei, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se adauga untul in crema racita si se omogenizeaza bine.
Se aseaza prima foaie, crema (eu am folosit banane si kiwi) fructe, crema, foaie, crema, fructe, crema(sa nu atinga fructele bezeaua) foaie crema si decoram cu fructe.