Astazi am incerat o reteta pe care o aveam de mult timp si cum mi-au ramas niste albusuri de la alte preparate ,am zis ...hai sa "trag " o Pavlova, ceea ce am si facut.
Se bat albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze o spuma se adauga treptat zaharul, exact ca la bezea. La sfarsit, cand spuma este gata, adica intorci castronul si nu cade si are o consistenta cremoasa si lucioasa, adaugam otetul si amidonul, amestecam bine si purcedem la urmatorul pas..coptul
Pregatim cuptorul, adica il lasam la incalzit la 150 grade circa 10-15 minute
Punem compozitia obtinuta intr-un cornet sau pos (punga gaurita la un capat) in functie de ce avem la indemana. Punem o hartie de copt pe care o ungem putin cu ulei si formam un cerc, lasam imaginatia sa lucreze, puteti face niste ridicaturi ca turnulete la acest blat de exemplu dar, musai in mijlocul blatului sa formati o adancitura .
Puneti blatul obtinut in cuptorul incalzit , dupa 5 minute reduceti temperatura la 100 grade si il coaceti timp de cca 60 min. Dupa care opriti cuptorul , deschideti usa sa fie crapata si lasati sa se raceasca blatul in cuptor. Atentie este un blat foarte casant
(Mare atentie la coacere !) Depinde si de cuptorul fiecaruia ,dar trebuie obtinut un blat care sa fie uscat si crocant pe dinafara si moale in interior de culoare alba (sa nu se faca maroniu la copt!)
Frisca o batem impreuna cu un o esenta de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie si o punem peste blatul racit , exact in mijlocul acestuia.
Asezam si fructele fie taiate ,cubulete, feliute cum doriti.
PS . eu am turnat si un topping de afine peste prajitura.