am vrut un tort rosu,dar a iesit roz )))...culoarea tortului are mai multe nuante in poze,in functie de locul unde le-am facut,in casa,la soare sau la umbra....)))
Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine.Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana este copt blatul.Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute(cum am facut eu si s-a lasat blatul(( )..Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.
Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,Separat,batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca,apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas si colorantul si mai batem cateva clipe.Insiropam.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.
Insiropam primul blat cu zeama de compot,apoi ungem cu crema,punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat,presand usor cu mainile.
1
se poate folosi doar zahar alb
2
nu este obligatoriu sa punem colorant