Tort crocant cu mere

de Mihaela11_jo in Prajituri, 11 Mai 2014 | 2939 vizualizari

 

Pe aeroportul Henri Coanda ( cautand sa termin banii romanesti pe care ii mai aveam) am cumparat numarul de octombrie 2007 al revistei "Ioana" si la sectiunea ispititoarele prajituri cu mere am descoperit cea mai aromata prajitura cu mere pe care am pragatit-o vreodata.Aroma speciala se datoreaza biscutilor Amaretti; combinatia migdale amare-mere-scortisoara este deosebita.
Singura modificare pe care am facut-o a fost ca am marit cantitatea de scortisoara, deoarece asa ne place noua.

 

INGREDIENTE

  • 5 mere de marime medie ( cele mai bune sunt merele galbene, fiind mai fragede)
  • 25 g margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • Pentru baza:
  • 125 g faina
  • 50 g biscuiti Amaretto d’Italia
  • 75 g margarina moale, scoasa din timp de la frigider
  • 50 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/4 lingurita esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crocant cu mere:

Baza

Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat.

Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi. Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse. Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul. Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Reteta originala recomanda 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crocant cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere sau Gateau invisible