Tort crocant cu mere

de Mihaela11_jo in Prajituri, 11 Mai 2014 | 2760 vizualizari

 

Pe aeroportul Henri Coanda ( cautand sa termin banii romanesti pe care ii mai aveam) am cumparat numarul de octombrie 2007 al revistei "Ioana" si la sectiunea ispititoarele prajituri cu mere am descoperit cea mai aromata prajitura cu mere pe care am pragatit-o vreodata.Aroma speciala se datoreaza biscutilor Amaretti; combinatia migdale amare-mere-scortisoara este deosebita.
Singura modificare pe care am facut-o a fost ca am marit cantitatea de scortisoara, deoarece asa ne place noua.

 

INGREDIENTE

  • 5 mere de marime medie ( cele mai bune sunt merele galbene, fiind mai fragede)
  • 25 g margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • Pentru baza:
  • 125 g faina
  • 50 g biscuiti Amaretto d’Italia
  • 75 g margarina moale, scoasa din timp de la frigider
  • 50 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/4 lingurita esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crocant cu mere:

Baza

Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat.

Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi. Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse. Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul. Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Reteta originala recomanda 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crocant cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

12.05.2014, 23:59

Bya
Vladimir
Kleme
Dante
tiby
Cris am cumparat revista in 2007
Criss
Pushaa

robert_b 1

14.07.2014, 20:36

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mere coapte