Tarta cu prune II

de Criss in Prajituri, 3 Sep 2014 | 5699 vizualizari

 

...si mai urmeaza si tarta cu nr, III si IV si cine stie cate inca? :)

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • un varf de cutit de sare
  • 4-5 lg apa rece
  • Pt umplutura:
  • 700 g prune
  • 3 lg de zahar
  • 2 lg amidon
  • 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune II:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il invelim intr-o folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora. Impartim aluatul in doua parti, una cam 1/3 iar cealalta cam 2/3. Partea mai mare (2/3) o intindem intr-o forma de tarta, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 10 minute, timp in care pregatim umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava si presaram  grisul peste aluat.

Pentru umplutura, spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri. Amestecam feliile de prune cu zaharul. Lasam pe foc 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Peste prune adaugam amidonul pe care in prealabil il amestecam cu putina zeama lasata de prune, apoi turnam amestecul peste prune si fierbem pana se ingroasa si capata aspect de budinca. Turnam amestecul de prune in tava de tarta iar din restul de aluat (1/3) facem grilajul pe care il punem deasupra. Ungem grilajul cu galbenus de ou, presaram putin zahar si coacem tarta 15-20 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Criss 1

04.09.2014, 05:42

Multumesc mult dragelor. Intr-adevar, tartele si prajiturile simple cu fructe sunt cele mai bune,

Criss 1

04.09.2014, 05:42

cristeena20 1

06.09.2014, 13:43

o fac chiar acum sper sa imi iasa buna si frumoas aca a ta de cand ai postat-o ma bantuie reteta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galetta cu prune