Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

de Ina in Torturi, 21 Sep 2016 | 21186 vizualizari

 

Un tort obisnuit, cu crema delicioasa de cacao, preparata din ingrediente la indemana oricui.
Reteta am gasit-o intr-un caiet vechi de retete, din tineretea soacrei mele.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de cacao si nuca:

  • 70 g cacao
  • 300 g margarina/unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri si jumatate de faina
  • o ceasca de apa
  • un galbenus de ou
  • 150 g miez de nuca macinat

Sirop:

  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 fiole cu esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit pentru 35-40 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l feliem pe orizontala pentru a obtine trei blaturi egale.

Crema:

Apa, cacao, zaharul si faina se amesteca intr-o craticioara, la foc mic. 

Lasam sa se raceasca usor si adaugam margarina/ untul mixand pana la incorporare completa. Adaugam la final un galbenus de ou pentru un aspect lucios si definitivam crema prin incorporarea a 150 g miez de nuca macinata.

Sirop:

Topim zaharul cat sa nu mai fie niciun cocolos dar sa nu se arda, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu va frige ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de rom.

Asamblare:

Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem 1/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, insiropam si intindem alt strat de crema, apoi venim cu ultimul blat pe care-l insiropam si imbracam tortul cu crema ramasa.

Decoram dupa preferinte si imaginatie. Eu am folosit ciocolata rasa si bucati de migdale .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:24

delicios tortul, ai ales o combinatie de arome pe placul meu!

anca_rm 1

22.09.2016, 09:38

foarte bun

Rahela Velicu 1

03.10.2016, 15:21

deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort explozie de arome