Tort de mere

de Rahela Velicu in Torturi, 22 Mar 2016 | 3979 vizualizari

 

Pentru mine, acesta este cel mai bun tort: mere, finetti si frisca. Reteta si pe site aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere/

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 plic de praf de copt.
  • Pentru caramelizat merele :
  • 4-5 mere,
  • 5 linguri de zahar ,
  • 2 linguri de ulei ,
  • scortisoara
  • Pentru ornat: 200 g finetti + frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.

Cand sunt gata se presara scortisoara.

Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga galbenusurile batute cu 4 linguri de zahar si se amescteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi  4 linguri de ulei, 4 linguri de faina si praful de copt. Se toarna compozitia peste merele din cuptor si se lasa inca 30 de min la coptor la foc mediu.

Cand sunt gata, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos. Eu am presarat iarasi un praf se dcortisoara peste mere.

Am pus peste tort un strat de finetti, iar peste finetti am pus frisca (eu am colorat-o in galben cu un colorant alimentar) si am presarat cacao peste frisca.

 

TIPS-URI

1

Se poate lasa si neornat tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si zahar ars