Tort centenar Romania

de Bya Ralu in , 1 Dec 2018 | 2891 vizualizari

 

Montare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta
Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din pacate pare 2

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema :
  • 200 gr unt 
  • 70 gr zahar pudra 
  • 150 ml lapte condensat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar dulceata de prune
  • Pentru frisca:
  • frisca montare d'oro
  • colorant alimentar dr oetker galben, rosu, albastru
  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort centenar Romania:

Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort.

Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat.

Se pun galbenusuriile si esenta si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt,se amesteca usor cu o spatula,dupa care compozitia se pune intr-o tava tapetata (sau nu),se lasa la cuptor circa 30-40 minute.

Cand e gata, se scoate pe un suport si se lasa sa se raceasca, a doua zi se taie.

Pentru crema:

Untul trebuie sa fie moale, se mixeaza cu zaharul pudra. Treptat se adauga laptele condensat si se mixeaza pana devine ca o crema.

Budinca se prepara conform plicului, se da laptele in fiert si se toarna compozitia de budinca cu zaharul. Se lasa sa se raceasca.

Peste budinca care s-a racit, se adauga treptat cate 1 lingura din crema de unt si se mixeaza in continuare. (nu se adauga toata crema de unt).

Se lasa la racit, dupa care se orneaza blatul de tort insiropat.

Deasupra se pune dulceata de prune.

Deasupra se pun fulgi de cocos si se da la frigider.

Frisca se mixeaza pana devine spuma tare.

Se pune in 3 castroane din frisca obtinuta, la fiecare adaugam colorant si mixam.

Se orneaza tortul dupa bunul plac!

La multi ani romania!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort centenar Romania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

11.12.2018, 09:53

Foarte frumos si ingenios! Bravo, Gurita!

Ina 1

15.12.2018, 20:18

Superb! Nu-l vazusem

-Licurici- 1

17.12.2018, 11:01

E foarte frumos! Eu vad 1, nu 2

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun