Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzi, la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.
Crema 1: Ouale si zaharul se fierb pe baie de abur pana cand crema devine de consistenta unei smantani groasa,se adauga ciocolata si cand aceasata s a topit se ia crema de pe foc si se lasa la racit,apoi se amesteca usor cu frisca batuta bine.
Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.
Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.
Se unge tortul cu gem de caise incalzit ca sa acoperi toate denivelarile,se imbraca in pasta de zahar si se orneaza.
1
Pasta de zahar o pregatesc in casa si cand o intind in foaie imbrac f bine masa de lucru cu zahar pudra.
2
Ornamentele de pasta de zahar le prepar in casa ,dar se gasesc si de cumparat.