Tort buturuga

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 15 Ian 2015 | 4773 vizualizari

 

Tortul buturuga este traditional de Craciun.Anul acesta am facut o buturuga un pic mai altfel.Nu am rulat simplu blatul pentru a rezulta o rulada,practic,ci am taiat blatul si l-am rulat pe verticala.Este un tort spirala,de fapt pe care l-am umplut cu un ganache de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua,
  • 12 ling zahar,
  • 12 ling faina,
  • 2 plicuri praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 300ml fisca,
  • 300gr ciocolata amaruie,
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Galbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie.Se amesteca incet,cu miscari circulare.Compozitia se imparte in doua si se coc,pe rand, doua foi dreptunghiulare,intr-o tava mare.Sunt gata cand trec testul scobitorii.Foile se scot din tava, se ruleaza pe lungime si se lasa sa se raceasca.

Frisca se pune pe foc si cand ajunge aproape de fierbere se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele.Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata.Amestecul se da cateva ore la rece.De preferat sa se faca cu o seara inainte.

Dupa ce a stat la rece,crema se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.Va rezulta o crema spumoasa si aerata.

Cele doua blaturi se intind si se taie in doua,pe lungime.Rezulta astfel patru fasii egale.Fiecare fasie se unge cu crema.Prima fasie se ruleaza si se pune pe platou in picioare.Se continua cu urmatoarele fasii care se adauga una in continuarea celeilalte.

Se opreste un pic de crema pentru a imbraca  tortul.Pe partea de deasupra,eu am mai adaugat un pic de cacao in crema.Decorul,fiecare dupa imaginatia sa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Buturuga 2012