Tort "Andrei"

de Lavinia in Torturi, 20 Oct 2013 | 5050 vizualizari

 

Este ziua unui verisor tare drag mie care a implinit 7 anisori frumosi!La multi ani copil drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 40 g cacao(2 linguri mari)
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri de apa fierbinte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom/vanilie

Crema:

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/Decor:

  • 250 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte+70 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Andrei":

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.

Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.

Separat mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.

Adauga albusurile in 2-3 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (sau hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 35-40 de minute(testul scobitorii).

Lasa blatul sa se raceasca complet(eu l-am lasat peste noapte) iar apoi taie-l in 4 felii cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul.

Lasa siropul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi adauga mierea si esenta.

Intr-o craticioara pune faina,zaharul si amidonul si semintele de la o pastaie de vanilie.

Adauga treptat din lapte amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o  budinca.(eu am lasat-o cam 15 minute)

Mixeaza frisca tare apoi incorporeaz-o in crema de lapte complet racita.

Asamblare:

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat si insiropeaz-o.

Pune 1/3 din crema si niveleaza bine.

Procedeaza la fel pana termini.

Pune de jur imprejurul tortului piscoturi si strange bine cu o panglica.(Este un tort destul de greu datorita cremei de lapte si trebuie sustinut pentru a nu risca sa se lase)

Topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si glaseaza toata suprafata tortului.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore sau peste noapte apoi decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

23.10.2013, 06:43

La multi ani!

Lavinia 1

23.10.2013, 09:18

Multumesc

Ana S_I_D 1

30.11.2023, 23:31

🥰🥰🥰

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea neagra"