Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200

de katty in Torturi, 4 Ian 2016 | 3926 vizualizari

 

Imi propusesem de la sfarsitul anului trecut sa ajung la reteta nr. 200, dar nu prea mi-a ingaduit timpul liber sa scriu.Mai tarziu, dar cu voie buna am reusit totusi.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 ml lapte
  • 3 linguri melasa
  • 200 ml ulei
  • 375 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 gr zahar
  • cardamon pudra
  • 300 ml lapte batut
  • 3 oua mari
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 250 g unt 82% grasime
  • 500 g crema de branza
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 200 gr frisca
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200:

Mai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si le cernem intr-un castron. Amestecam usor.

Intr-un vas adancit mixam bine ouale, uleiul, iaurtul, romull si laptele cu melasa. Adaugam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam bine compozitia. Turnam compozitia  cat mai egal in 3 forme de tort identice tapetate cu hartie de copt. (daca nu avem trei coacem pe rand in aceeasi forma).Coacem blaturile la 180 de grade aprox 20-25 de minute.

Pentru crema  punem ciocolata intr-un castron la bain marie si amestecam pana se topeste, apoi o lasam sa se raceasca. Mixam bine untul la temperatura camerei, apoi adaugam crema de branza scursa, romul si ciocolata topita. Punem zaharul pudra(mai mult sau mai putin) in functie de cat de dulce ne dorim crema. Batem frisca bine si o adaugam la crema. Montam tortul alternand blaturile cu straturi de crema.

Ornam cu crema de branza sau dupa preferinte. Dam tortul de rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Xandrinne 1

05.01.2016, 08:52

MotanLaOale 1

05.01.2016, 09:53

La cat mai multe retete alaturi de noi!

Zamfira 1

09.01.2016, 08:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata