Desert tort de mere

de MotanLaOale in Torturi, 2 Mar 2011 | 50285 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru toate fetele de pe site, deoarece inceputul de martie este sarbatoarea lor. Fiind reteta 50 o dedic tuturor bucatarasilor pentru ca in compania lor m-am simtit bine de fiecare data cand am intrat pe site.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 200 g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • visine (sunt bune si cele din dulceata)
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.

Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se poate folosi un aparat special sau cu un cutit subtire).

Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide si visine, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.

Pentru blat, batem spuma albusurile adaugam zaharul, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus. Punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.

Cand merele s-au racit, turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se rastoarna pe platou cand este caldut.

Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie.

Eu nu-l ornez niciodata deoarece este tortul pe care il fac pentru gustul intens de mar copt si este pacat sa-l combin cu alte arome.

Este foarte bun cu scortisoara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

tina58 1

25.02.2018, 00:37

Bun tortul, nimic de zis, dar cratita aia in care-l faci o speli numai inauntru dupa ce o folosesti?

Iulia54 1

12.10.2018, 20:31

Super bun tortul o sa-l fac mai des

MotanLaOale 1

12.10.2018, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clătite cu mac şi mere