Tort Arici pogonici

de Bucataras in Torturi, 1 Apr 2009 | 14454 vizualizari

 

“Buna, va trimit o reteta delicioasa pentru un tortulet de biscuiti pentru concursul bucataras.ro”, spune Sabina.
Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • o cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar
  • o cescuta de cafea pregatita
  • 2 linguri de cacao
  • cereale de ciocolata (pentru tepi)
  • 200 grame nuca
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 2 esente de rom
  • 300 ml cafea/lapte cu ciocolata
  • stafide
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici pogonici:

Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata.

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc).

Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute.

Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. Se pune si crema de mascarpone peste, iar apoi se infig cerealele de ciocolata, care imita tepii. I se pun ochii si nasul din aceleasi cereale.

Se da la frigider pentru 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici pogonici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu portocale