Merita incercat, usor de facut, este foarte bun!
Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora.
Toate ingredientele se curata si se toaca marunt.
Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta.
Se pun intr-un castron.
Se adauga ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, costita, usturoiul si se amesteca bine.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se pune faina si mararul si se omogenizeaza.
Se lasa la frigider 15-20 minute pentru intrepatrunderea aromelor.
Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna compozitia.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se rade cascavalul deasupra.
Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul.
Se lasa sa se raceasca in forma.
Se scoate din forma si se portioneaza.
Se poate servi cu salata.
Pofta Buna!
1
Pentru un eveniment se poate orna cu castraveti, rosii, masline, ridichi....