Tort aperitiv cu ficatei de pui

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2014 | 16401 vizualizari

 

Merita incercat, usor de facut, este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • 2 morcovi
  • 3 cepe noi
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 100g ciuperci
  • 100g costita afumata
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri faina cu varf
  • 1 legatura marar
  • 50g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu ficatei de pui:

Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora.

Toate ingredientele se curata si se toaca marunt.

Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta.

Se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, costita, usturoiul si se amesteca bine.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se pune faina si mararul si se omogenizeaza.

Se lasa la frigider 15-20 minute pentru intrepatrunderea aromelor.

Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna compozitia.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se rade cascavalul deasupra.

Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul.

Se lasa sa se raceasca in forma.

Se scoate din forma si se portioneaza.

Se poate servi cu salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Pentru un eveniment se poate orna cu castraveti, rosii, masline, ridichi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou rece aperitiv