Tort aperitiv cu ficatei de pui

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2014 | 15999 vizualizari

 

Merita incercat, usor de facut, este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • 2 morcovi
  • 3 cepe noi
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 100g ciuperci
  • 100g costita afumata
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri faina cu varf
  • 1 legatura marar
  • 50g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu ficatei de pui:

Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora.

Toate ingredientele se curata si se toaca marunt.

Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta.

Se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, costita, usturoiul si se amesteca bine.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se pune faina si mararul si se omogenizeaza.

Se lasa la frigider 15-20 minute pentru intrepatrunderea aromelor.

Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna compozitia.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se rade cascavalul deasupra.

Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul.

Se lasa sa se raceasca in forma.

Se scoate din forma si se portioneaza.

Se poate servi cu salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Pentru un eveniment se poate orna cu castraveti, rosii, masline, ridichi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre