Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2022 | 5349 vizualizari

 

Pe 30 ianuarie rasfatatul meu, Andrei a implinit 10 ani. Cu aceasta ocazie, ca sa ii fac o farsa 😇 am facut si un tort aperitiv sau  cheescake sarat. Cu o zi inainte de petrecere ma tot intreba daca ii facem si tort. Initial i-am spus ca nu stiu sa fac (ceea ce este destul de adevarat 🤭 -  doua torturi stiu si eu sa fac) , la care Andrei imi spune: pai invata 🙈. Apoi cand ”munceam” la tortul sarat, i l-am aratat si desi i-am spus ca este sarat, a crezut ca glumesc. A crezut ca glumesc pana cand a gustat din el... Hihi.  I-a placut foarte mult cum arata, dar gustul deloc. 🤭 Evident, a fost pe placul parintilor - unora dintre ei... O sa pun o poza si cu tortul  ”adevarat”.😇. Totusi, sa va spun si cum l-am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat: 300 g crakers
  • 200 g sticksuri
  • 250 g unt
  • Crema spanac:
  • 450 g piure spanac
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g cubulete bacon
  • Sos de soia
  • 2 pliculete gelatina
  • Crema sfecla:
  • 2 sfecle potrivite coapte
  • 200 g crema de brânză
  • 100 g nuci caju prajite si sarate pisate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 pliculete gelatina
  • Jeleu:
  • 3 avocado
  • 1 mango
  • 2 linguri chia
  • putin praf de ghimbir
  • Pentru decor:
  • valeriana si fructe de physallis
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat:

Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt, presam bine 3/4 din compozitie,o uniformizam si dam la rece.  Crema de spanac: Prajim cubuletele de bacon in putin ulei, pana devin crocante. Mixam piureul de spanac cu branza de vaci, adaugam cubuletele de bacon racite, asezonam cu sos de soia si amestecam cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Adaugam crema de spanac peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana se incheaga. Intre timp pregatim crema de sfecla. Dupa ce se incheaga crema de spanac adaugam restul compozitiei de blat si dam la rece pana se intareste.  Crema de sfecla: Dupa ce am curatat sfecla coapta, o taiem cubulete si o mixam in robot, impreuna cu crema de branza, "praful" de caju si ceapa verde tocata, pana devine o pasta. Potrivim gustul de sare daca mai este cazul. Amestecam pasta cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic o turnam peste blat si dam la rece pana se incheaga. Jeleu de avocado: Curatam mango si avocado si le taiem cubulete. Le blendam cu putina apa pana devin crema. Adaugam ghimbirul si chia si daca este cazul un pic de sare. Amestecam cu gelatina, punem jeleul peste compozitia din tava si dam la rece pentru cateva ore. Decoram dupa imaginatie. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Choux-uri aperitiv