Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2012 | 4451 vizualizari

 

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr.ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr.rosii la cutie
  • sare de mare ,piper si boia dulce/iute
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.:

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt .

Intr-o cratita am pus la prajit carnea si ma lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine,am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min. 

Urmeaza cartofii ,amestecam putin si adaugam  apa fiarta ,lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile ,lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.

Adaugam ciupercile si turnam rosiile.

Asezonam cu sare,piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.

Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .

PITA DE CASA (varianta mea).

In 500 ml. de apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline ,1/2 lingurita bicarbonat , 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa.
Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intoarc dpa o parte pe alta pana devin aurii.

Sunt delicioase .

Pofta buna !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

08.05.2012, 13:22

bunnn

Toamna07 1

08.05.2012, 17:21

M-ati obisnuit prost ! In fiecare zi vin si va caut mesajele ! Va pup.

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui in stil marocan (reteta video)