Tajine de ied

de simona72 in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2013 | 5786 vizualizari

 

Cel mai des veti intilnii reteta facuta cu carne de miel, dar cum eu mai aveam ceva carne de ied in congelator si cum vroiam ceva mai deosebit pt masa de pranz am dat o cautare pe net si am luat de ici de colo cate putin si am facut aceasta mancarica care ne-a desfatat papilele gustative,iar mirosul ne gadila narile. Tajine este de fapt un fel de mancare specific bucatariei marocane si are si un vas special tajine. Eu nu am avut unul, cu toate ca vazusem unul acum 2-3 zile la magazin, dar buzunarul nu mi-a permis sa-l cumpar. Asa ca l-am pregatit intr-un vas obisnuit de ceramica...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied si cateva coaste(am avut eu)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia
  • 5 morcovi tineri
  • 2 rosii mari
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 300 ml vin rosu
  • 30 gr unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita plina de amestec de condimente(berbere)
  • ienibahar boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 mana de stafide aurii
  • 1 mana de caise deshidratate
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de ied:

In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem carnea cu un cleste si o punem in vasul termorezistent sau vas tajine daca avem. Dupa ce am prajit toate bucatile de carne, mai adaugam 2 linguri ulei de masline si calim ceapa taiata pestisor. Dupa ce ceapa s-a calit 3-4 minute adaugam morcovul curatat si taiat in bucati de 1-2 cm, ardeiul kapia taiat in bucati mai mari. Mai lasam la calit 2-3 minute. Dupa ce s-au calit legumele adaugam amestecul de condimente berbere, amestecam bine legumele cu mirodeniile, adaugam rosiile decojite si taiate cuburi mai marisoare. Punem sare si piper proaspat macinat peste carne, adaugam amestecul de legume calite si amestecam usor toate ingredientele. Punem vinul rosu peste mancarica (aveti grija sa nu puneti prea mult, sa nu acopere in totalitate mancarea), bucata de unt deasupra, acoperim vasul cu capac si-l dam la cuptorul incins la 150-160 grade(la foc mic) pt 1 ora si 30 minute. Dupa expirarea timpului adaugam frunzele de dafin si boabele de ienibahar si mai lasam 30 minute la cuptor. Adaugam apoi stafidele si caisele deshidratate taiate in fumatati, acoperim vasul si mai dam la cuptor 10-15 minute. Cind mancarea este gata adaugati patrunjelul taiat fin si amestecati cu grija sa nu zdrobiti carnea (este f frageda) si legumele.

Serviti o portie de cus-cus cu tajine de ied. Garantez ca nu veti regreta, este un deliciu. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

mai scoateti vasul de cateva ori cat sta la cuptor si mai amestecati usor in mancare

2

daca nu va plac stafidele si caisele din mancare le puteti inlocuii cu o lingurita de miere.(dar eu va spun ca sunt delicioase)

3

se poate face si cu carne de pui si desigur miel sau vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de legume cu pulpe