Tocăniţă mediteraneeană de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 8 Apr 2014 | 8075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute verde
  • o conservă de roşii tocate mărunt
  • 50 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 1 lingură capere
  • 1/4 linguriţă mentă uscată
  • 2 linguri pătrunjel verde proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 1 cană orez cu bob lung
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 lingură pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă mediteraneeană de năut:

Într-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline. Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.   Într-o tigaie călim ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm usturoiul tocat și ardeiul iute tăiat rondele. Călim 2-3 minute. Adăugăm năutul fiert din timp, curățat de pielițe și scurs de apă. Adăugăm roșiile dintr-o conservă și gătim la foc min aprox. 5 minute. Adăugăm măslinele fără sămburi, caperele, menta și pătrunjelul verde. Mai gătim 2-3 minute. Condimentăm cu sare și piper. Servim tocănița pe pat de orez și presărăm deasupra ceapă verde și pătrunjel verde.

TIPS-URI

1

Se poate folosi chiar și cușcuș în loc de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă mediteraneeană de năut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

08.04.2014, 15:59

Delicioasa!

Anett 1

08.04.2014, 18:47

tare bun!

laura_n 1

08.04.2014, 22:04

cat de bine poate sa arate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii