Tocanita din pipote de pui cu galuste

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2015 | 8330 vizualizari

 

Este o mancarica tare gustoasa si satioasa si foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pipote de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar
  • sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg. faina
  • sare
  • piper
  • apa de la carne
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pipote de pui cu galuste:

            Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa.Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.

            Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si ardeiul gras cu lingura de ulei de masline.Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.Adaugam boabele de piper, ienupar si amestecam bine.

             Punem apa pana trece de pipote,acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.Din cand in cand mai complectam cu apa.Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare,piper.Adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, cu 5 minute inainte de a stinge focul, amestecati intr-un vas separat, 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de sos. Adaugati-l in tocanita, amestecati bine si dupa 5 minute, stingeti focul si serviti.

2

In loc de apa putem folosi supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci