Intrucit sezonul de vinatoare , este in toi , am zis sa gatesc si asa ceva...de ce nu....nu este prima data...
In primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie membrele superioare si cele posterioare (vezi in foto) si se eviscereaza...din viscere se pastreaza doar inima rinza si ficatul...
Dupa ce au fost bine spalati,gugustiucii si maruntaiele sint bagati la fiert , timp de 25 min la oala cu presiune , timp in care se pregatesc cartofii si sosul...cartofii se taie in 4 si sosul este facut din 0,5 l suc de rosii,1 lingurita sare,jumatate lingurita piper,jumatate lingurita busuioc,6 catei usturoi pisati,0,2 l vin rosu sec,0,1 l ulei floarea soarelui...
Dupa ce au fiert cele 25 min,se scot si se pun in tava,alaturi de cartofi (tava fiind unsa cu ulei) si de jumatate din cantitatea de sos,apoi se baga in cuptoru incins...
Cuptorul va fi tinut la foc mic si tava va fi verificata la fiecare 15 min,timp in care gugustiucii vor fi stropiti cu sos...
Dupa aprox 45 min se scot din cuptor si se presara patrunjel verde...
Se servesc alaturi de o salata de muraturi cu ulei de masline si un pahar sau mai multe de vin rosu...sa-veti pofta!
Mentiuni...ar trebui sa existe si rubrica VINAT,parerea mea...