Dragii mei cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al vostru am ajuns la reteta cu nr. 200 si sa o citez pe Cleo : punct acum nu am vorbele la mine ...
Am curatat ceapa si ardeiul, le-am spalat bine si le-am tocat.
Am tocat si ceapa verde, apoi impreuna cu uleiul le-am pus la calit , am adaugat un virf de lingurita de boia si pieptul de pui taiat bucati si spalat bine in prealabil .
Am lasat sa se caleasca 5 min. impreuna cu ceapa ,am adaugat si ciupercile bine spalate si strecurate de apa ,dupa care am potrivit de sare,piper ,vegeta si am adaugat apa cit sa acopere carnea.
Am lasat la foc mic sa fiarba.
Cind este pe trei sfert fiarta carnea adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba 10 min.
Intr-un bol dizolvam faina cu putina apa si amestecam bine sa nu aiba cocoloase si turnam incet peste carne.
Amestecam usor sa nu se prinda de fundul oalei .
Asezonam cu patrunjel verde.
Pentru piure : curatam cartofii, ii spalam bine, punem apa si sare (eu pun si un catel de usturoi, le da o aroma deosebita )punem la fiert ,cind sunt gata ii strecuram de apa apoi punem untul si smintina si mixam bine pina devin cremosi ..
Gata pentru a fi servit Pofta buna!
1
Peste cartofi puneti apa fierbinte, astfel nu-si pierd din calitate
2
linga folosim o salata verde sau asortata si la fel de bine merg si muraturile