O mancare de traditie ungureasca si ardeleneasca.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/toccanita-de-pui-cu-paprika-papricas-de.html
Portionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti).
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt cuisoarele in ea.
Intr-o cocota rumeniti bucatile de pui cu paprika in uleiul incins.
Puneti sare, piper si colorati bine carnea. Scoateti carnea si reveniti ceapa tocata si usturoiul
Adaugati ardeii curatati si taiati marunt.
Puneti rosiile taiate cuburi, sare, piper si chimen si amestecati cu ardeii.
Diluati bulionul in apa si varsati peste ardei.
Puneti carnea, ceapa intreaga cu cuisoare, foaia de dafin, amestecati, acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 40 minutes.
Puteti gati la cuptor daca preferati. Presarati patrunjel verde tocat la sfarsit. Serviti cald cu mamaliga sau cu galuste " nokedli " si smantana acra ca-n Ungaria .
Eu l-am servit cu mamaliga si smantana iar baietii mei cu orez .