Cum vremea de astazi a fost cum a fost, m-am apucat de facut tocanita...servita cu branza de burduf si mamaliguta!
Taiati carnea in cubulete potrivite.
Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au rumenit usor pe toate partile. Acoperiti si lasati la foc mic, spre mediu, pana cand scade apa lasata de carnita. Adaugati apa calda (cateva linguri) in mai multe etape pana cand ajungeti la consistenta dorita (carnea trebuie sa fie moale frageda, roza in interior).
In ultima repriza de adaugare a apei, puneti cateii de usturoi curatati si tocati, sosul de rosii cat si restul condimentelor (sare, piper, cimbru). Fierbem cu capac cca 30 de minute la foc mediu.
Servim calda, cu mamaliguta, piureuri, salate etc.
1
Puteti adauga ceapa (va face tocanita mai dulce), boia (ii va da culoare frumoasa), harissa (o va face picanta) si condimente de care va plac.