Cartofi la cuptor cu pulpa de porc

de r3nat02006 in Porc, 10 Apr 2013 | 3071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de porc (eu am ales o bucata de 600-700gr)
  • 1 kg cartofi
  • 20 ml ulei masline
  • 10 ml otet balsamic
  • 5 gr sare de mare
  • cateva fire cimbru proaspat
  • 50 gr cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu pulpa de porc:

Pulpa de porc se unge cu ulei si se trece printr-un praf de sare, iar din loc in loc se introduc in interiorul pulpei catei de usturoi. Se lasa la frigider minim 30 min acoperita cu folie alimentara.

Intre timp se curata cartofii si se taie in bucati mari, fiecare cartof se taie in 4-6 felii in functie de marimea cartofului, iar apoi se adauga intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se aseaza cartofii in tava se aduce carnea si apoi se stropesc cu un amestec facut din 150 ml vin alb sec, 10 ml otet balsamic si 10 ml ulei masline. La final se orneaza carnea cu cimbru tocat marunt. Se introduce tava la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute. Dupa ce se pun in farfurie se presara deasupra 25-30 gr cascaval ras fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar