Tocanita de porc cu piure de cartofi

de simona72 in Porc, 11 Oct 2013 | 10741 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt tocanita:

  • 800 gr pulpa de porc
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 rosii din conserva
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1 cana vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf de lingurita dulceata de ardei iute

pt piure:

  • 1 kg cartosi albi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 1 cescuta lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu piure de cartofi:

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin, jumatate de cana de vin. Se lasa sa fiarba tocanita, cand scade vinul, sosul de pe tocanita se adauga si restul de vin, rosiile de la conserva taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pana carnea este patrunsa bine. Se adauga restul ingredientelor si se potriveste dupa gust, iar la urma patrunjelul tocat fin.

Pt piure: curatam cartofii de coaja, ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Cand sunt gata fierti, devin sfaramiciosi, se scurge apa de pe cartofi si se paseaza, se adauga sare dupa gust, unt si lapte pana ajungem la consistenta dorita de piure. Servim piure de cartofi cu tocanita de porc. Pofta buna!! 

TIPS-URI

1

serviti la masa muraturi, salate de sezon, ce vreti voi...eu am facut salata de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sylvia 1

13.10.2013, 11:14

ce dor imi este de o mancarica din asta, parca ii simt aromele chiar o sa fac si sa o sa o degustam cu muraturi !

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 15:15

foarte buna tocanita

babi5 1

03.08.2014, 07:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din cotlet de porc cu ghebe