Tocanita de porc cu piure de cartofi

de simona72 in Porc, 11 Oct 2013 | 10380 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt tocanita:

  • 800 gr pulpa de porc
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 rosii din conserva
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1 cana vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf de lingurita dulceata de ardei iute

pt piure:

  • 1 kg cartosi albi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 1 cescuta lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu piure de cartofi:

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin, jumatate de cana de vin. Se lasa sa fiarba tocanita, cand scade vinul, sosul de pe tocanita se adauga si restul de vin, rosiile de la conserva taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pana carnea este patrunsa bine. Se adauga restul ingredientelor si se potriveste dupa gust, iar la urma patrunjelul tocat fin.

Pt piure: curatam cartofii de coaja, ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Cand sunt gata fierti, devin sfaramiciosi, se scurge apa de pe cartofi si se paseaza, se adauga sare dupa gust, unt si lapte pana ajungem la consistenta dorita de piure. Servim piure de cartofi cu tocanita de porc. Pofta buna!! 

TIPS-URI

1

serviti la masa muraturi, salate de sezon, ce vreti voi...eu am facut salata de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sylvia 1

13.10.2013, 11:14

ce dor imi este de o mancarica din asta, parca ii simt aromele chiar o sa fac si sa o sa o degustam cu muraturi !

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 15:15

foarte buna tocanita

babi5 1

03.08.2014, 07:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc