Scrumbie marinata (lacherda)

de vero_closca in Peste, 10 Mai 2010 | 53448 vizualizari

 

preferata sotului meu si a mea!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg scrumbie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pumn sare grunjoasa
  • 400 ml otet
  • 1 l apa
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingura piper boabe
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinata (lacherda):

Se curata,se spala si se taie rondele scrumbia(cu cat sunt mai subtiri cu atat se marineaza mai repede).morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie rondele si respectiv, pestisori si se pun la fiert in apa amestecata cu otetul si condimentele,plus un varf de cutit de sare. Cand da doua trei clocote se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Scrumbia se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa asa pt 30 minute ca sa iasa tot sangele si sa ramana alba.poti schimba apa de 2-3 ori daca vrei.apoi se da cu sare din abundenta si se lasa la frigider pana a doua zi, cand se clateste sub jet papid de apa rece si se lasa sa se scurga bine.se toarna in borcan putina marinata cu legume si se aseaza scrumbia.apoi se completeaza cu marinata.daca e taiata subtire se poate consuma si dupa 24 ore.dar cel mai bine e dupa 3 zile.

Pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinata (lacherda)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste umplut cu legume