Tocanita de miel

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 4751 vizualizari

 

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de miel(coaste),
  • 1 ceapa uscata(de asta toamna),
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 50 ml ulei de palmier(nu folosesc de prea multa vreme acest ulei, dar sunt foarte multumita; desigur se poate folosi si ulei obisnuit),
  • 2 lingurite boia,
  • piper,
  • sare,
  • crengute de marar pt decor.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul animal de pielite, am oparit-o. Intrun cratit am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa curatata, spalata, taiata marunt(cea uscata), rondele mici(cea verde), am calit-o usor, am adaugat boiaua, carnea, am prajit usor carnea apoi am adaugat apa si am lasat tocanita sa fiarba la foc domol cam 1 ora. Am potrivit de sare, piper, am dres-o(ingrosat-o) cu 1 lingura da faina alba amestecata cu putina apa rece. Am turnat dresatura peste tocanita, am lasat sa dea cateva clocote, am adaugat 2 catei de usturoi zdrobiti, am stins focul si am presarat verdeata. Se opreste verdeata si se presara si in farfurie, cine adora gustul patrunjelului. Am decorat cu crengute de marar verde. Se serveste cu mamaliguta calda si salata de verdeturi(salata verde, ceapa, rosii), sau muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

rivka 1

30.08.2010, 08:58

si eu vreaaaaaaaaaauuuuuuuu

mena29 1

30.08.2010, 09:20

Si eu vreau,arata foarte bine

adry88 1

20.05.2011, 10:52

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui fript in ardei