Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

de Merisor in Mancaruri de legume, 11 Iun 2018 | 9584 vizualizari

 

Vara când apar dovleceii, îmi place să-i prepar în multe moduri: sub formă de chifteluțe, sub formă de crochete, pane, sau îi includ în diverse sosuri, ciorbe și mâncăruri.
Este prima dată când îi prepar în crustă de porumb și nu mă așteptam să aibă așa impact bun.
Iar cu sosul de iaurt și castraveți, au fost de-a dreptul delicioși.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 castravete
  • 1 căpățână usturoi
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki:

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime.

Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă.

Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.

Punem într-un bol făina, în altul fulgii de porumb, iar în al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper alb și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă.

Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou și la final prin fulgii de porumb ușor mărunțiți.

Le prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă când sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.

La varianta pane, rondelele de dovlecel se pătrund mai bine devenind ușor moi, dar la această variantă cu crustă de porumb, rondelele de dovlecel rămân mai ferme și sunt mai crocante.

Pentru sosul de iaurt cu castraveți, curățăm usturoiul și îl pisăm presărat cu sare, apoi îl frecăm cu uleiul de măsline ca la mujdei.

Adăugăm iaurtul și castravetele răzuit, apoi verdeața tocată mărunt.

De regulă se pune doar mărar, dar eu am adăugat și pătrunjel pentru că îmi place amestecul de verdeață proaspătă.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu quinoa