Morcovii imi plac mult de tot in orice mancare si pot sa zic ca rareori lipsesc dintr-o mancare gatita. Acum morcovul a fost gatit el asa singur in asa fel incat sa fie vedeta farfuriei :) .
Incercati si voi un sote de morcovi cu unt si cu siguranta o sa va placa.
Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.
Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 10 minute amestecand din cand in cand.
Turnam peste morcovi supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.
Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.
Putem servi morcovii sote cu pulpe de pui pe care ii gatim astfel:
– amestecam intr-un bol un pic de ulei de masline cu sare, piper si boia de ardei si dam bucatile de carne prin uleiul aromat (ideal e sa stea asa minim o ora la frigider, dar nu e obligatoriu, mai ales daca nu aveti timp)
– asezam bucatile de carne intr-o tava, intepam carnea din loc in loc si bagam cate o felie de usturoi in fiecare gaura.
– acoperim tava cu folie de Al si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute, apoi indepartam folia si mai bagam la cuptor aprox 20 de minute sau pana se rumeneste carnea deasupra.
Servim mancarea calda!