Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.
Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie.
Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie.
Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa lase zeama.
Se adauga 400 ml de smantana grasa, eventual si o canita cu apa. Se potriveste gustul cu sare, piper. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul, se presara putin usturoi tocat, patrunjel verde tocat marunt si se acopera totul timp de 10 minute, cat rasturnati si mamaliguta fierbinte pe un platou de lemn.
Pofta buna! 😋😋
1
alegeti smantana grasa
2
lasati sa scada sosul de smantana, la final presarati usturoi si patrunjel