Tocanita de galbiori cu mamaliga

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 7 Mai 2015 | 4245 vizualizari

 

Mancare simpla, gust de padure verde si dor de concediu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g galbiori proaspeti
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • 450 ml apa
  • 160 g malai
  • Sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliga:

            Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.

            Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.

            Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.

            Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.

TIPS-URI

1

putem adauga la ciuperci patrunjel verde.

2

putem adauga la sfarsit in sos 2-3 linguri de branza uscata ca sa lege compozitia (cas uscat, parmezan, cascaval, Gruyere)

3

la mamaliga: daca mai e nevoie se pune apa (daca e prea groasa) sau malai daca e prea subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.05.2015, 08:55

Imi place cu mămăligă!

reisnaor_2006 1

08.05.2015, 12:20

multumesc tuturor

laura_n 1

08.05.2015, 17:20

big like! desi eu n-as mai pune branza peste bunaciunile de galbiori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi