Pentru o cina sau chiar ca si garnitura langa o friptura, acesti cartofi sunt tare gustosi. Noi i-am servit ca atare si au fost super buni!
Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite.
Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se arda.
Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune peste sunculita si se calesc impreuna.
Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie julienne. Se pune in tigaie si se calesc impreuna.
La final se adauga cartofii taiaiti, se condimenteaza si totul se amesteca.
Ouale se bat bine apoi se amesteca cu smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna amestecul peste cartofi si se omogenizeaza. Se pune patrunjelul si se mai amesteca. Se niveleaza frumos, se presara deasupra cascavalul ras apoi se da tigaia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
Pofta buna1