Tocanita de ciuperci

de VERONICA2607 in Mancaruri de post, 18 Feb 2012 | 6213 vizualizari

 

...mi se pare a fi cea mai buna reteta pentru zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion albe
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 1 cana apa
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura zahar
  • 1 legatura patrunjel
  •  mamaliguta  gata facuta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

    Asa harnici cum suntem...ne apucam de treaba..sa vedem ce-o sa iasa...:)...

Mamaliguta stiti voi cum s-o faceti....:)...la sfarsit vom avea nevoie de ea, sa fie calda oricum.

Pentru tocanita spalam ciupercile printr-un jet de apa rapid si le punem in strecuratoare la scurs. Cat stau la scurs, noi curatam ceapa si usturoiul.Ceapa o taiem jumatati si o punem in apa....prietenii stiu de ce....apoi luam ciupercile si le taiem astfel: prima data in jumatate si fiecare jumatate in feliute subtiri...sau cum doriti. Dupa ce am terminat de taiat ciupercile, taiem ceapa si usturoiul...punem la incins intr-o tigaie 50 ml ulei, cand s-a incins adugam ceapa taiata, la 2 minute adaugam si usturoiul. Cand acestea sunt calite adaugam ciupercile...in ele vom amesteca din cand in cand ... punem un praf de sare ... acum ciupercile o sa-si lase apa, lasam sa fiarba pana se evapora acea apa, apoi luam o cana cu apa(cam de 200 ml) si subtiem in ea 1 lingura generoasa de bulion. Amestecul il punem peste ciuperci si lasam la fiert....adaugam sare si piper dupa gust si zahar tot dupa gust( asa sa fie doar o tenta de dulce)....compozitia se lasa la fiert pana ce nu mai este lichid. Se ia de pe foc, se taie fin patrunjelul si se adauga in tocanita. Se serveste cu mamaliguta.

                                                                     POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

de la ciuperci am folosit si codita

2

zaharul este obtional...dar mie asa imi place...putin de tot dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]