...mi se pare a fi cea mai buna reteta pentru zilele de post...
Asa harnici cum suntem...ne apucam de treaba..sa vedem ce-o sa iasa...:)...
Mamaliguta stiti voi cum s-o faceti....:)...la sfarsit vom avea nevoie de ea, sa fie calda oricum.
Pentru tocanita spalam ciupercile printr-un jet de apa rapid si le punem in strecuratoare la scurs. Cat stau la scurs, noi curatam ceapa si usturoiul.Ceapa o taiem jumatati si o punem in apa....prietenii stiu de ce....apoi luam ciupercile si le taiem astfel: prima data in jumatate si fiecare jumatate in feliute subtiri...sau cum doriti. Dupa ce am terminat de taiat ciupercile, taiem ceapa si usturoiul...punem la incins intr-o tigaie 50 ml ulei, cand s-a incins adugam ceapa taiata, la 2 minute adaugam si usturoiul. Cand acestea sunt calite adaugam ciupercile...in ele vom amesteca din cand in cand ... punem un praf de sare ... acum ciupercile o sa-si lase apa, lasam sa fiarba pana se evapora acea apa, apoi luam o cana cu apa(cam de 200 ml) si subtiem in ea 1 lingura generoasa de bulion. Amestecul il punem peste ciuperci si lasam la fiert....adaugam sare si piper dupa gust si zahar tot dupa gust( asa sa fie doar o tenta de dulce)....compozitia se lasa la fiert pana ce nu mai este lichid. Se ia de pe foc, se taie fin patrunjelul si se adauga in tocanita. Se serveste cu mamaliguta.
POFTA BUNA!
1
de la ciuperci am folosit si codita
2
zaharul este obtional...dar mie asa imi place...putin de tot dulce