Tocanita de cartofi cu orez

de miremirc in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 26502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 1/2 pahar orez
  • sare
  • 2 lg ulei
  • 1 frunzulita dafin
  • 3 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu orez:

  Spalam orezul in 2-3 ape; il lasam in apa rece pentru 20 minute.

  Taiem ceapa si o calim in ulei, intr-o craticioara, cam 2-3 minute.

  Luam de pe foc si adaugam boia, sare si frunza de dafin rupta in doua.

  Punem si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, apoi orezul, ardeiul taiat mic, apa si lasam pe foc pana este fiert orezul.

  Dupa ce a fiert orezul si cartofii potrivim de sare daca mai este cazul, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti.

  O tocanita foarte buna in acest post. Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt