Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt

de rivka in Mancare copii, 10 Mar 2010 | 7203 vizualizari

 

Pt copii mofturosi si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe maricele
  • 5 cartofi mari
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 1 jumatate de lingurita pasta de ardei iuti
  • 1 conserva pasta de tomate
  • 1 borcan de 300 grame ciupercute
  • 1 cana cu apa
  • pt mamaliguta
  • apa
  • faina malai
  • sare
  • jumatate de lingura unt

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt:

Ceapa, cartofi, ardeiul si usturoiul se curata se spala si se taie cubulete.

Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul in jumatate de lingura de unt, apoi se adauga cartofii cubulete, apa, se lasa sa fiarba pana sunt aproape fierti cartofii.Se aduga jumatate de lingurita pasta de ardei iuti,conserva mica de pasta de rosii si ciupercile scurse de apa.

Se mai dau cate va minute pe foc amestecandu-se sa nu se prinda.

Se presara cu verdeata.(patrunjel tocat fin).

Se serveste calda alaturi de mamaliguta.

Mamaliguta se prepara in felul urmator; Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare, si jumatate lingura de unt se presara cu putina faina de malai.Cand incepe sa fiarba se Adauga malaiul se amesteca intruna pana se ingrasa.Se da jos de pe foc se lasa la potolit.

Cand mamaliguta e potolita dar calduta se formeaza cu mana curata trecuta sub jet de apa puisorii.In jur se pune tocanita de cartofi cu ciupercute, se presara cu verdeata.

Este o mancare de buget dar foarte gustoasa! multmesc mult nadinei pt idee, o voi repeta curand cu siguranta.

Buna si ieftina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:51

ma bucur rivka ca-ti plece si eu zic la fel ca e grozava .bine eu nu am facut-o cu mamaliguta ...............dar oricum e minunata,bravo ma bucur

Dana Cristea - pusikmea 1

11.03.2010, 08:00

felicitari pt ratuste, trebuie sa incerc si eu, toata lumea le face, am sp eu k o sa devenim in curand artiste

dicarmencitta1957 1

11.03.2010, 23:15

Puisorii de ratusca,sunt tare haiosi si mancarica tare buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei