Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Dec 2015 | 5609 vizualizari

 

Nu puteam sa nu ma alatur campaniei  #gatescpentruocarte :) 

 

INGREDIENTE

  • -1 piept de pui ( daca aveti de pasare de curte, e si mai bine )
  • -600 g ardei gras, copt si curatat
  • -2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -500 ml suc de rosii sau un borcan de 800 g cu zarzavat ( rosii si ardei in sos de rosii )
  • -sare
  • -piper
  • -condiment pentru carne de pui
  • -patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker:

Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri.

Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa clocotita. 

Tocam ceapa cubulete si o calim in 50 ml ulei , pornind aparatul pe program fry. Dupa cca. 5 minute, cand ceapa devine usor translucida, adaugam putina sare si bucatele de piept de pasare , lasand aparatul in program fry inca 5 minute, cu capacul inchis.

Trecem multicookerul in program stew pentru o ora . 

Adaugam sucul de rosii  sau rosiile maruntite la blender ( sau tocate la mana, daca aveti timp si rabdare) ,  amestecam totul pentru omogenizare si inchidem capacul. Cand mai avem 20 minute din timpul de fierbere adaugam bucatile de ardei copt ( cu tot cu zeama lasata de acestia ), completam gustul de sare si condimentam cu piper si condiment special pentru carnea de pui . Inchidem capacul si asteptam sa se termine timpul de preparare. 

Cand timpul de preparare s-a terminat, scoatem aparatul din priza . Deschidem capacul cu grija ( pentru a nu ne frige cu aburul care se degaja ) si presaram patrunjel verde tocat. 

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca folositi carne de pasare din comert, mancarea va fi gata mult mai repede. Eu am folosit piept de pasare de curte si acesta a fiert intr-o ora.

2

Puteti adauga in sos si 3-4 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocană de ficaţei de pasăre cu legume