Jumeri prajite cu mar, la multicooker

de mihaelar63 in Porc, 20 Ian 2021 | 6297 vizualizari

 

 Am preparat slaninuta cu boia, la care am pus si mar, la fierbere. Este o reteta banateana. De fapt bucata de slanina cruda de porc era destinata fierberii . In ultimul moment am schimbat macazul pentru ca am poftit jumeri . Am obiceiul sa prepar jumeri exact cat se gusta si sunt proaspete 1-2 zile , nu in cantitati mari .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg slanina cruda de porc -de casa
  • 3 catei usturoi-din gradina
  • 2 mere mici si acre -din livada
  • 1 ardei -din gradina
  • 1 ceapa -din gradina
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumeri prajite cu mar, la multicooker:

  1. Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata .
  2. Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire .
  3. Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare .
  4. Setez pe programul fry  timp de 30 minute .
  5.  JUmerile sunt in siguranta , nu se vor arde .Stiu ca pot sa ma ocup de alta activitate .
  6. Cand incepe sa se eliberze grasime si aceasta sa se incinga se  pregatesc legumele si merele .
  7. In ultimele 10 minute de prajire se pun merele intregi [nu se taie  sa nu se imprastie ].
  8. Ardeiul se pune intreg . Ceapa si usturoiul se pot curata de mustati si se pot pune cu coaja .
  9. AStentie usturoiul si ceapa nu se prajesc prea mult pentru ca dau gust greu si amar .
  10. La sfarsit cand jumerile sunt rumene si usor crocante se scot cu o paleta din untura si se lasa la scurs intr-o sita .
  11. Sub sita se pune un bol ca sa colecteze grasimea calda ce se scurge de pe jumeri .
  12. Se sareaza jumerile si se servesc calde sau reci cu ceapa , rosii , ardei , mustar , sau hrean .
  13. Sunt gustoase alaturi de paine proaspata !!!!
  14. Untura rezultatata ,grozav de gustoasa  , dupa racire se poate folosi unsa pe paine ca aperitiv .

TIPS-URI

1

Preparati cantitati mici de jumari . Cat se mananca proaspete in 1-2 zile .

2

Marul se pune intreg. Daca-l taiati se imprastie in untura si se arde.

3

Eu sarez jumarile calde . Sunt mai gustoase sarate . Se spune ca sarea le inmoaie . Eu nu am observat si-mi plac asa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumeri prajite cu mar, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker