Jumeri prajite cu mar, la multicooker

de mihaelar63 in Porc, 20 Ian 2021 | 5786 vizualizari

 

 Am preparat slaninuta cu boia, la care am pus si mar, la fierbere. Este o reteta banateana. De fapt bucata de slanina cruda de porc era destinata fierberii . In ultimul moment am schimbat macazul pentru ca am poftit jumeri . Am obiceiul sa prepar jumeri exact cat se gusta si sunt proaspete 1-2 zile , nu in cantitati mari .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg slanina cruda de porc -de casa
  • 3 catei usturoi-din gradina
  • 2 mere mici si acre -din livada
  • 1 ardei -din gradina
  • 1 ceapa -din gradina
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumeri prajite cu mar, la multicooker:

  1. Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata .
  2. Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire .
  3. Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare .
  4. Setez pe programul fry  timp de 30 minute .
  5.  JUmerile sunt in siguranta , nu se vor arde .Stiu ca pot sa ma ocup de alta activitate .
  6. Cand incepe sa se eliberze grasime si aceasta sa se incinga se  pregatesc legumele si merele .
  7. In ultimele 10 minute de prajire se pun merele intregi [nu se taie  sa nu se imprastie ].
  8. Ardeiul se pune intreg . Ceapa si usturoiul se pot curata de mustati si se pot pune cu coaja .
  9. AStentie usturoiul si ceapa nu se prajesc prea mult pentru ca dau gust greu si amar .
  10. La sfarsit cand jumerile sunt rumene si usor crocante se scot cu o paleta din untura si se lasa la scurs intr-o sita .
  11. Sub sita se pune un bol ca sa colecteze grasimea calda ce se scurge de pe jumeri .
  12. Se sareaza jumerile si se servesc calde sau reci cu ceapa , rosii , ardei , mustar , sau hrean .
  13. Sunt gustoase alaturi de paine proaspata !!!!
  14. Untura rezultatata ,grozav de gustoasa  , dupa racire se poate folosi unsa pe paine ca aperitiv .

TIPS-URI

1

Preparati cantitati mici de jumari . Cat se mananca proaspete in 1-2 zile .

2

Marul se pune intreg. Daca-l taiati se imprastie in untura si se arde.

3

Eu sarez jumarile calde . Sunt mai gustoase sarate . Se spune ca sarea le inmoaie . Eu nu am observat si-mi plac asa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumeri prajite cu mar, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker