Cum se face sucul de rosii, o reteta cu rosii de gradina - suc de rosii fara sare si fara zahar.
Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii .
Intr- o oala larga asezam un prosop , apoi ordonam sticlele de suc de rosii astfel incat sa incapa cat mai multe ( nu le culcam ) . Turnam apa in oala pana la gatul sticlelor si sterilizam sticlele pentru cca 25-30 minute.
Scoatem sticlele cu suc de rosii din oala dupa ce apa s-a mai racit, pentru a evita spargerea acestora.
Sucul de rosii astfel preparat , fara sare, zahar si alte adaosuri , poate fi folosit la orice mancare , inclusiv de persoane care tin regim de sare.
Garantez mentinerea sucului pentru cca 3-4 ani. Eu il depozitez in beci si se pastreaza foarte bine, cativa ani.
1
Sucul de rosii nu se fierbe inainte de a fi pus in sticle, ci doar sterilizam sticlele, dupa ce am capsat.