Tocanita cu carne fel de fel si legume

de Merisor in Mancaruri cu carne, 21 Aug 2012 | 4109 vizualizari

 

Este o reteta by Panacris, unde am folosit carnea ramasa de la gratarul de week-end si multe legume.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne de porc
  • 200 gr carne de vitel
  • maruntaie de gaina(ficat, pipota, inima, oua)
  • grasime de pui topita
  • 2 carnati picanti si afumati
  • 1 vanata coapta
  • 1 ardei kapia copt
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina mica
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • 3 rosii mari
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne fel de fel si legume:

Am topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am adaugat la prajit.

Cum la gratarul de duminica am pregatit carne de porc, de vitel si carnati, ce nu s-a mancat acolo am adaugat la tocanita mea. Carnea de porc si vitel, impreuna cu carnatii, le-am tocat cubulete si le-am adaugat peste maruntaiele de pui cand acestea din urma erau bine patrunse. Am acoperit vasul si am lasat cateva minute timp in care am pregatit legumele.

 Am tocat ceapa solzisori, morcovul si telina curatate si spalate le-am dat pe razatoare, vanata coapta si decojita am taiat-o rondele la fel si ardeiul copt si decojit, l-am taiat marunt si le-am adaugat peste carne. Am adaugat si usturoiul curatat si taiat marunt si am lasat la inabusit cateva minte(aproximativ 10), apoi am scurs totul printr-o sita pentru a scapa de grasime de pui, de regula excesul de grasime il separ de la fiecare mancare pentru ca nu place alor mei. Am rasturnat totul in vas, am adaugat i ceasca de apa si am asezonat cu condimentele si sarea. Am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute dupa care am adaugat rosiile decojite si tocate marunt. La sfarsit cand am ridicat de pe foc am presarat patrunjel tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne fel de fel si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

iry-gabriela 1

21.08.2012, 19:05

mmmmmm,bun,bun

Laly 1

22.08.2012, 12:07

Ce buna trebuie sa fie

Merisor 1

22.08.2012, 14:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate