Tocăniță de porc cu ciuperci

de Panacris in Porc, 10 Feb 2013 | 4597 vizualizari

 

Un fel doi simplu și sățios în zilele friguroase!

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 1000g,
  • ciuperci cca. 200 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți mari,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar propaspăt 1 legătură,
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • zacusca 1 borcan.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de porc cu ciuperci:

Su curăță ceapa și ardeii, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apa, cca. 10 minute la foc mic. Carnea se spală, se curăță de grăsimi, se taie bucățele ți se adaugă la amestecul de ceapa și ardei. Se călesc împreună cca. 10 m inute la foc mic, mneacoperit, apoi se adaugă vinul, se asezonează de sare, piper, se adaugă mărarul tocat mărurnt se completează cu apă rece cât să acopere carnea, apoi se lasă la fiert la foc mediu, cca. 20 minute acoperit. Spre final se adaugă ciupercile și zacusac, lăsându-se la fiert cca. 15 minute, până se împreună gusturile.

Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță, acompaniată de pepenași si gogonele murate.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu pulpa de porc