Tocana de ardei si rosii proaspete

de AnaDavid in Mancaruri de post, 12 Oct 2017 | 9836 vizualizari

 

Ardeii capia prăjiți sunt un preparat de vară tipic din Albania.
Sa mănâncă prăjiti asa simplu sau cu sos de roșii proaspete, cine doreste adăuga ceapă; sunt superbe umplute cu brânză;  minunate cu oțet, usturoi și ulei;  lacomi cu sos ricotta...
Aș putea vorbi o întreagă pagină despre ardeii prăjiți, sunt ca o friptura pentru vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei capia rosu
  • 4 roșii sau o curie cu rosii
  • 2 cepe mari
  • 100 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • pătrunjel
  • tarhon
  • 1 lingurita de zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei si rosii proaspete:

Spălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de mai multe ori până când acestea devin moi.

Scoateți ardeii din foc, puneți pe o farfurie și acoperiți cu filmul ca sa se faca umiditate. După 10 minute, descoperiți și curățați coaja.

Taieti rondele ceapa și prăjiți cu restul uleiului până devine lucioasa și transparenta.

Se spală roșiile si se macină sau se dau prin razatoare mare. Se adaugă sucul de rosii peste ceapă, se adaugă zahăr și se acoperă.

Gătiți la foc mediu timp de 15-20 de minute până când pierde toată apa.

Acum adăugați ardeii capia, sare, piper, ardei iute și lăsați timp de 10 minute, la foc lent.

In cele din urmă, puneti patrunjel și tarhon tocat și serviti fierbinte.

TIPS-URI

1

Acest preparat merge perfect cu orez alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei si rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu ciuperci forestiere