În ziua de azi, rețetele de salate sunt printre cele mai complexe. Cu legume, sosuri, semințe... orice! :) Eu am ales o rețetă hrănitoare și plină de calități.
Despre rucola v-am mai povestit, iar despre rodii pot să spun că au un conținut mare de vitamina C (o singură rodie poate acoperi 40% din necesarul zilnic ). De asemenea, rodiile sunt bogate vitaminele A și E, și nu în ultimul rând, cuprinde de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. Consumul acestui fruct aduce nenumărate beneficii: prin conținutul mare de acid folic protejează creierul bebelușilor de apariția afecțiunilor care se pot ivi în timpul dezvoltării intrauterine din cauza proastei oxigenări sau a circulației deficitare, luptă împotriva cancerului, a bolilor de inimă și a maladiei Alzhiemer.
Meiul are de asemenea multe proprietăți, însă cea mai importantă este conținutul de amigdalină.
Amigdalina este vitamina B17, foarte puțin cunoscută și poate cea mai valoroasă din complexul de B-uri. Este o vitamină controversată din cauza mafiei industriei farmaceutice. Vă recomand să căutați informații despre această vitamină, despre fizicianul Max Gerson și biochimistul Ernst Krebs, cel care a izolat substanța, denumind-o vitamina B17.
Aceasta este conținută și de banalii sâmburi de caise și piersici, migdale, vișine, prune, dar și în semințele de mere, in, linte, sorg, struguri și unele soiuri de fasole.
În speranța că nu v-am plictisit, să trecem la rețetă. :))
Fierbeți orezul pur și simplu în 400 ml de apă ( orezul arlechin fierbe cam 20-30 de minute ). Adăugați sarea. Cu 10 minute înainte de fi fiert adăugați semințele de mei.
Rucola se spală, se usucă și se amestecă cu restul ingredientelor.
Este o rețetă extrem de ușor de pregătit și foarte sănătoasă.
Poftă bună!